CAROLIEN’S FAST LANE LIFE

Op dit soort dagen kan ik eigenlijk maar aan één outfit denken: mijn Zoe Karssen-joggingpak met een paar warme Sorels eronder en de dikste winterjas ooit. Gelukkig zien de pakken er altijd zeer fashionable uit en is het dus zomaar mogelijk om direct vanuit de pilatesles in je Zoe Karssen-ensemble door te fietsen naar je dinnerdate (waarvan gisteravond akte). En om deze heerlijke verzameling stukje bij beetje aan te vullen, mag ik van mezelf twee keer per jaar een nieuwe outfit scoren tijdens de ZK sample sale.

En geloof me, dit is ook de moeite waard als je niet zo graag in een ‘houssie’ gespot wilt worden. De collectie is inmiddels uitgebreid met prachtige knit items, jeans met een perfecte pasvorm en jassen waar je zonder moeite een kleine ‘Kat fight’ voor over hebt tijdens de sale… De Zoe Karssen sample sale is op 2 december van 13-20 uur en 3 december van 10-15 uur op de Keizersgracht 324 in Amsterdam.

Als je via de liefste May-Britt een uitnodiging voor een event ontvangt, dan weet je zeker dat het de moeite waard is. Dus toen ik de very exclusive invite ontving voor de lancering van Philips nieuwste tv inclusief diner, wist ik niet hoe gauw ik deze avond in mijn agenda moest blokken. Natuurlijk weer aan de late kant fietste ik in een vrij onmogelijke dress en dito heels naar het Hoxton, om vervolgens volledig bezweet maar zo elegant mogelijk in een prachtige boot te stappen. Hiermee werden we naar de geheime locatie gebracht waar ik direct wilde intrekken: een idioot mooie loft aan de Prinsengracht dat als perfecte cosy woonkamer was ingericht voor de lancering van de Philips OLED 4K TV. En na de demonstratie zat iedereen met zijn ogen te knipperen: het scherm is platter dan ooit en de Ambilight technologie zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen naar het beeld, dat ook nog eens ongelofelijk scherp is. Oh ja, had ik al verteld dat we ook nog werden getrakteerd op letterlijk een kunstwerk als diner? Lieve May, kom maar door met die invites!

In de winter ga ik altijd als een soort yeti naar buiten: spot een giga jas, oorwarmers, dikke sjaal en van die superonhandige wanten (want die zijn het warmst!) en de kans is groot dat ik daaronder verstopt zit. Maar hierdoor is bellen of een muziekje luisteren vrijwel onmogelijk geworden met al die lagen en klauwen als handen… Gelukkig was manlief, uhhh de lieve goede Sint, daar om mij het ultieme wintercadeau te schenken: deze earmuffs van AVANCA hebben ingebouwde speakers én zijn ook nog eens extreem warm! Plus: ze werken op Bluetooth, dus je hebt geen gedoe met snoertjes. Zie je nu een luidkeels meezingend meisje volledig ingepakt op een panterfiets voorbij racen? Dan kún je het niet meer verkeerd gespot hebben.

 

Je kunt mij niet gelukkiger maken dan met een middag of avondje uitgebreid dimsummen. Samen met mijn beste vriendinnetje uit Den Haag ging ik vanaf mijn zestiende elke week tijdens tussenuur naar het beste dimsumrestaurant van Scheveningen om ons daar volledig vol te stoppen met ha kau, siu mai en andere Chinese lekkernijen… En nog steeds is het vaste prik voor mij en Marly om minimaal één keer per maand te dimsummen bij A-Fusion op de Zeedijk. Maar toen een vriendinnetje vertelde over een heus dimsum walhalla een stukje verderop, stond ik natuurlijk te springen om dit te mogen testen. Dus stonden we met z’n drietjes afgelopen zondag maar liefst een half uur in de rij om een tafeltje te bemachtigen bij Oriental City op de Damstraat. En geloof me: het was elke minuut wachten waard. Gelukkig staat er bij alles een plaatje en kun je zonder twijfel de meest populaire dimsum dishes bestellen. Ik zeg: aankomend weekend weer, wie gaat er mee?

Telkens als ik een reminder voor de tandarts krijg, begint mijn hart iets sneller te kloppen. Elke keer weer beloof ik braaf om elke dag te flossen, maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Die tandenstokers zijn gewoon te dik of breken af zodra ik één tand heb gedaan… Maar toen Lizzy van der Ligt mij extreem enthousiast vertelde over de Waterpik (je vergeet de naam in ieder geval niet snel), was ik meteen getriggerd: een waterflosser die binnen één minuut je tanden extreem grondig flost, waardoor je nooit meer van die stomme stokers of ragers hoeft te gebruiken. En hoewel ik bang was dat ik dit apparaat ook maar een dag of twee vol zou houden, ben ik inmiddels twee weken verder en verheug ik me zelfs elke avond om te ‘waterflossen’. Vooral als je ziet hoeveel vuiligheid je nog wegspoelt met het flossen waar je anders mee was gaan slapen… I’ve found the perfect Christmas gift!