CAROLIEN’S FAST LANE LIFE

The word is out! Samen met deze toppers speel ik de hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm ‘Bella Donna’s’. Afgelopen week zijn de opnames gestart en ik kan je nu al vertellen dat het hilarisch gaat worden. Kiki, Eva en ik zijn ook vriendinnetjes in het echte leven, dus daar hoeven we niks voor te spelen gelukkig. Het verhaal gaat over drie beste vriendinnen die hun vierde ‘bestie’ verliezen door een duikongeluk (wat één van haar bucketlistpunten was). Als eerbetoon besluiten de meiden om de bucketlist van hun overleden vriendin af te maken, zonder dat ze überhaupt hebben gekeken wat er allemaal op staat. Een van de punten is gelukkig worden in de liefde, maar daar falen ze alle drie gigantisch in. Jullie moeten nog een jaartje wachten tot hij in de bios draait, maar tot die tijd houd ik jullie via Amayzine op de hoogte.

Ik weet nog goed dat ik samen met Marly minimaal een keer per week achter de laptop zat en de Topshop online volledig leeg kocht… In Nederland was er nog geen Topshop te bekennen, dus wij vonden het natuurlijk übercool om exclusief in hun nieuwste creaties rond te lopen. Nu de Topshop gewoon bereikbaar is op fietsafstand, is die exclusiviteit iets minder geworden, maar kan ik tenminste wel alles live zien en passen! Eigenlijk levensgevaarlijk dus. En als een van de weinige winkels in Amsterdam hebben ze zelfs een personal shopper in huis die je op weg helpt bij het vinden van jouw perfecte stijl en outfit. Nu heb ik een vrij uitgesproken kledingstijl, dus was ik benieuwd of ze ook een rekje voor mij konden shoppen. Het resultaat: twintig minuten later stond ik alweer buiten met mijn perfecte outfit voor de winter! Chapeau, Topshop, chapeau.

Terwijl ik me altijd enorm kan verheugen op zo’n heerlijke winterse dag (strakblauwe lucht, maar ijskoud), denkt mijn huid daar toch echt anders over. Zodra die koude luchtstroom te voelen is, wil ik mijn benen openkrabben en ploppen er tientallen droge plekjes en bultjes over mijn hele gezicht. Geloof me, ik heb werkelijk alles geprobeerd: vitamine E-olie, scrubben, de dikste crèmes die je maar kan bedenken, maar het resultaat is maximaal een week succesvol. Toen ik over het gezichtsmerk iDDNA hoorde dat werkt met je eigen DNA als ingrediënten, was ik meteen getriggerd: lichaamseigen stoffen die de tekorten aanvullen waar jouw huid behoefte aan heeft. En tot nu toe werkt het als een malle. De bultjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en mijn gezicht voelt niet meer trekkerig aan. Nu nog een topproduct voor de rest van dat lijf en ik ben helemaal winterproof! Tips, anyone?

Acteren is kou lijden, zeggen we vaak gekscherend. Nou, zo gekscherend is het eigenlijk niet: vaak sta je op onmogelijke locaties in een soort niemendalletje te doen alsof het hoogzomer is (want die zomerse dagen zijn op één hand te tellen in Nederland). Dus toen ik tijdens de doorpas voor ‘Bella Donna’s’ dit heerlijke latex pak aantrok, huiverde ik al voor de dag dat we dit zouden gaan draaien… En ja hoor, op draaidag numéro uno stond deze scène al gepland. In de avond, hartje centrum, met een lekkere herfsttemperatuur van een graad of zes. Gelukkig hebben we de liefste crew op de set die je telkens tussendoor met een dikke jas en een kop jasmijnthee staat op te wachten, maar de kou dringt binnen no-time door tot je botten. Bij de laatste take had ik gewoon moeite met articuleren en toen de scène erop stond, wist ik niet hoe gauw ik huiswaarts moest keren voor een warme douche. Maar geen medelijden hoor, jongens, ik heb écht de leukste baan op aarde!

Op dit soort winterse dagen kan ik echt snakken naar een chai tea van Starbucks. I know, het is pure suiker in een kopje, maar op zo’n unit kan ik de rest van de dag teren. Nog steeds ben ik op zoek naar de beste chai-versie om thuis te maken. En geloof me, ik heb al een hoop soorten getest: veel poedervarianten zijn te zoet, een theezakje alleen zorgt voor te weinig smaak en het pak van Yogi Tea is net niet zoet genoeg. Dus graag schakel ik jullie hulp in om mij te helpen in mijn queeste naar de beste doe-het-zelf-chai! Het liefst krijg ik een homemade recept in handen zodat ik zelf kan gaan brouwen, maar dan moet je wel de juiste ingrediënten en hoeveelheden weten. Heb jij zo’n recept in huis? Ik dank je eeuwig als je dat meegeeft aan de Sint, zodat hij dat in mijn schoen kan leggen.